Aloite maauimalan saamiseksi koillis-Helsinkiin

ALOITE MAAUIMALAN SAAMISEKSI KOILLIS-HELSINKIIN

Koillis-Helsingissä budjaa yli 88 000 ihmistä, siitä huolimatta alueelle ei ole, eikä olla kaavoittamassa omaa maauimalaa. Lähimmät vaihtoehdot ovat Kumpula ja Uimastadion. Stadi on kaavaillut seuraavaa uimalaa Pirkkolaan.  Kumpis, stadikka ja Pirkkola palvelevat koillisen asukkaita huonosti sijaintinsa vuoksi. Uimalat ja muut liikuntamahdollisuudet tulee sijoittaa kaupunkirakenteellisesti niin, että ne palvelevat asukkaitaan tasapuolisesti, koska nostavat alueen kiinnostusta, viihtyvyyttä ja arvotusta huomattavasti.

Tapulikaupunki-seura ja lähiseudun asukkaat ovat yli vuosikymmenen tehneet aktiivista duunia, että alueelle saataisiin maauimala ja keränneet myös nimiä adressiin. Asian puolesta on skrivattu myös paljon lehdissä ja mielipidepalstoilla.

Ainoa Helsingin kaupungin ylläpitämä uimaranta koillisessa Vantaanjoen varrella on Malmin uimaranta Tapaninvainiossa joka on hyvin snadi. Lisäksi rannalla on jätetty huomioimatta esteettömyys, valvonta ja pysäköinti.  Kaupungin selvityksen mukaan Keravanjoen pohjoispuoli soveltuu huonosti vesistöltään ja ostokärryiltään zimmaamiseen ja tämän vuoksi uimarantoja ei kannata bygata sinne.

Paras vaihtoehto olisi sijoittaa maauimala Tapulikaupungin liikuntapuistoon, jonka kaavoitus on tällä hetkellä kesken. Tämä vaihtoehto palvelisi loistavasti myös mm. Tapanilan, Puistolan, Suutarilan, Siltamäen, Töyrynummen, Tapaninvainion ja Ala-Tikkurilan asukkaita.

Me allekirjoittaneet vaadimmekin, että Helsinki kaavoittaisi ja aikanaan rakennuttaisi myös maauimalan Koillis-Helsingin alueelle.

Helsingissä 9.10.2013

Sami Muttilainen
Valtuutettu

 

Jätin siis suurin piirtein sisällöltään saman aloitteen aikaisemmin tänä vuonna, mutta en saanut siihen mieleistäni järkevää vastausta. Aloitteen näet aikaisemmista muistiinpanoista.

Vastaus: ALOITE MAAUIMALAN TAI UIMARANTOJEN SAAMISEKSI KOILLIS-HELSINKIIN

Koilliseen ei olla byggaamassa maauimalaa. Uimala on mahdollista toteuttaa myöhemmin mikäli talous kohenee. Vuonna 2006 on muutettu kaava, joka mahdollistaa uimarannan Vantskin rantsun pohjoispuolelle, mutta se ei ole juuri nyt fyrkkaan vedoten mahdollista ja ajankohtaista. Keravanjoki taas sopii huonosti tsimmaamiseen.